Cara Strim Langsung Di TikTok

TikTok telah menjadi sensasi global dengan lebih 1 bilion pengguna aktif di seluruh dunia. Dengan kandungan video pendek yang menarik, TikTok telah menjadi platform pilihan untuk pencipta yang ingin mempamerkan bakat mereka dan membina pengikut. Salah satu ciri paling popular di TikTok ialah penstriman langsung, yang membolehkan pengguna berhubung dengan pengikut mereka dalam masa nyata dan berinteraksi dengan mereka secara langsung.

Syarat Untuk Membuat Penstiman Langsung Di TikTok

Sebelum anda berada di belakang kamera, terdapat dua (2) syarat yang mesti anda penuhi sebelum menggunakan penstriman Langsung di TikTok. Pertama, anda mestilah berumur sekurang-kurangnya 16 tahun — ini ditentukan oleh tarikh lahir apabila mula-mula membuat profil TikTok. Kedua, anda perlu mempunyai sekurang-kurangnya 1,000 pengikut untuk membuka kunci keupayaan penstriman secara Langsung.

Cara Strim Langsung Di TikTok

 • Buka aplikasi dan ketik ikon (+) di bahagian bawah skrin.
 • Pilih LIVE daripada menu.
 • Sebaik sahaja memilih LIVE, anda akan dapat melihat pratonton suapan video anda. Dalam pratonton, anda boleh menambah tajuk pada strim langsung, menghidupkan atau mematikan ulasan, menambah kesan atau penapis, memilih badan amal dan berkongsi strim langsung melalui platform media sosial.
 • Apabila anda sudah bersedia, ketik Go LIVE untuk mula menstrim video anda.
 • Setelah anda selesai dengan penstriman langsung, hanya ketik butang kuasa di bahagian bawah skrin menu untuk menamatkan strim.
 • Strim langsung akan hilang sebaik sahaja anda selesai, jadi nikmatilah selagi boleh!
 1. TikTok

  TikTok

  Kini anda boleh masukkan muzik kegemaran ke dalam video yang anda edit atau gunakan efek gerakan perlahan yang menakjubkan dan time lapse. Anda boleh tambah kesan khas pada video menggunakan jutaan lagu dan kesan bunyi dari perpustakaan dan kongsi hasil akhir pada rangkaian sosial (Facebook, WhatsApp, Instagram, dll).

Cara Muat Turun Mesej Suara dari Telegram
Cara Muat Turun Mesej Suara dari Telegram

Telegram menawarkan pelbagai ciri, dan antaranya ialah keupayaan untuk menghantar mesej suara pada perbualan. Tetapi bagaimana jika anda mahu menyimpan mesej suara tersebut di luar aplikasi? Kami ada caranya. Baca juga cara mengosongkan kac Telegram pada peranti Android. Cara…

Cara Menambah Butang Hubungi di Instagram
Cara Menambah Butang Hubungi di Instagram

Permudahkan orang ramai menghubungi anda di Instagram dengan menambahkan butang Hubungi pada profil. Butang ini membantu pengikut atau pelanggan menghantar mesej kepada anda dengan cepat. Jika anda pemilik perniagaan, pencipta atau sesiapa sahaja yang ingin mudah diakses di I…

Cara Menghantar Mesej kepada Berbilang Kenalan di WhatsApp
Cara Menghantar Mesej kepada Berbilang Kenalan di WhatsApp

WhatsApp adalah pilihan kita untuk komunikasi harian. WhatsApp membolehkan komunikasi segera dengan rakan dan rakan sekerja. Ramai orang bergelut untuk menghantar mesej kepada banyak kenalan sekaligus. Jangan risau! Artikel ini akan menunjukkan kepada anda cara untuk WhatsApp…