Aplikasi Android Terbaik Yang Perlu Ada Untuk Pengguna WhatsApp

WhatsApp tidak perlu lagi diperkenalkan kerana aplikasi ini merupakan antara sebab mengapa ramai orang  membeli telefon pintar. Dengan hampir dua bilion pengguna, WhatsApp mempunyai banyak ciri kukuh yang membolehkan anda berhubung dengan orang lain. Tahukah anda terdapat aplikasi pihak ketiga yang boleh membantu meningkatkan pengalaman WhatsApp? Kami akan kongsikan aplikasi terbaik tersebut hari ini.

 1. ZEDGE™ Nada Dering Latar

  ZEDGE™ Nada Dering Latar

  Zedge ialah aplikasi pemperibadian yang membolehkan anda menukar hiasan latar, nada dering telefon anda dan banyak lagi. Anda boleh menetapkan nada dering, bunyi pemberitahuan, hiasan latar, latar belakang, memuat turun permainan, mengurus dan mengatur aplikasi serta permainan yang dimuat turun ke peranti dan menambah widget untuk menukar hiasan latar.

 2. Sticker maker

  Sticker maker

  Sticker maker membenarkan penciptaan pelekat dengan mudah. Anda boleh menciptanya daripada foto atau meme daripada galeri telefon. Dengan ciri potong pintar, anda boleh memilih mana-mana objek dengan mudah daripada imej. Sticker maker juga mempunyai ciri komuniti yang hebat di mana anda boleh memuat turun pelekat yang dibuat oleh orang lain.

 3. WhatsAuto - Apl Balas

  WhatsAuto – Apl Balas

  WhatsAuto membolehkan anda membalas mesej WhatsApp secara automatik. Jika anda berada dalam mesyuarat atau memandu, hanya hidupkan WhatsAuto untuk membalas dengan mesej pratulis. Anda boleh memilih kenalan tertentu untuk membalas semasa anda tiada. Anda juga boleh membuat balasan pintar untuk mesej yang kerap, seperti “terima kasih atas bantuan” dan banyak lagi.

 4. Hi Dictionary - Translate now

  Hi Dictionary – Translate now

  Hai Dictionary, seperti namanya, ialah aplikasi terjemahan bahasa. Ia mempunyai ciri hebat yang boleh anda gunakan di dalam sembang WhatsApp. Anda boleh menterjemah sebarang teks daripada mesej WhatsApp ke dalam lebih daripada 50 bahasa.

 5. MediaCrop

  MediaCrop

  MediaCrop ialah aplikasi yang menawarkan ciri penyuntingan imej untuk WhatsApp. Ia membolehkan anda memangkas foto profil WhatsApp anda tanpa kehilangan sebahagian besar daripadanya. Aplikasi ini melaraskan saiz gambar secara automatik kepada maksimum yang mungkin tanpa memotongnya terlalu banyak.

Cara Muat Turun Mesej Suara dari Telegram
Cara Muat Turun Mesej Suara dari Telegram

Telegram menawarkan pelbagai ciri, dan antaranya ialah keupayaan untuk menghantar mesej suara pada perbualan. Tetapi bagaimana jika anda mahu menyimpan mesej suara tersebut di luar aplikasi? Kami ada caranya. Baca juga cara mengosongkan kac Telegram pada peranti Android. Cara…

Cara Menambah Butang Hubungi di Instagram
Cara Menambah Butang Hubungi di Instagram

Permudahkan orang ramai menghubungi anda di Instagram dengan menambahkan butang Hubungi pada profil. Butang ini membantu pengikut atau pelanggan menghantar mesej kepada anda dengan cepat. Jika anda pemilik perniagaan, pencipta atau sesiapa sahaja yang ingin mudah diakses di I…

Cara Menghantar Mesej kepada Berbilang Kenalan di WhatsApp
Cara Menghantar Mesej kepada Berbilang Kenalan di WhatsApp

WhatsApp adalah pilihan kita untuk komunikasi harian. WhatsApp membolehkan komunikasi segera dengan rakan dan rakan sekerja. Ramai orang bergelut untuk menghantar mesej kepada banyak kenalan sekaligus. Jangan risau! Artikel ini akan menunjukkan kepada anda cara untuk WhatsApp…