Cergaskan Tidur Anda: Aplikasi Penjejak Tidur Terbaik untuk Android

Meningkatkan kualiti tidur dan memahami corak tidur adalah penting untuk kesejahteraan kesihatan. Aplikasi penjejak tidur boleh membantu anda memantau tidur, mengenal pasti isu dan membuat mengenal pasti apa yang diperlukan untuk tidur malam yang lebih lena. Berikut ialah beberapa aplikasi penjejakan tidur terbaik untuk Android.

Anda juga boleh membaca aplikasi penjejak kitaran haid terbaik yang pernah kami kongsikan minggu lepas.

 1. Pelacak Tidur - Siklus Tidur

  Pelacak Tidur – Siklus Tidur

  Pelacak Tidur – Siklus Tidur  ialah aplikasi penjejakan tidur popular yang menggunakan peranti pecutan telefon untuk memantau pergerakan dan menentukan kitaran tidur. Ia membangunkan anda semasa fasa tidur paling ringan untuk memastikan bangun tidur yang lebih menyegarkan. Ciri lain termasuk statistik tidur terperinci, arah aliran tidur dan waktu bangun tidur yang boleh disesuaikan.

 2. ShutEye: Sleep Tracker

  ShutEye: Sleep Tracker

  ShutEye: Sleep Tracker ialah aplikasi kitaran tidur popular yang menawarkan ciri pemantauan dan pengoptimuman tidur yang komprehensif. Ia menggunakan algoritma canggih dan penderia telefon pintar anda untuk menjejaki peringkat tidur dan memberikan pandangan terperinci tentang kualiti tidur. ShutEye juga termasuk ciri penggera pintar, yang membangunkan anda pada saat yang optimum semasa kitaran tidur anda, memastikan permulaan hari yang lebih segar. Dengan ShutEye, pengguna boleh mengambil langkah proaktif ke arah mencapai tidur yang lebih baik dan kesejahteraan keseluruhan.

 3. Headspace: Mindful Meditation

  Headspace: Mindful Meditation

  Headspace: Mindful Meditation ialah aplikasi terkenal yang menawarkan pelbagai jenis meditasi berpandu. Dengan Headspace, pengguna boleh mengakses sesi meditasi yang direka untuk mengurangkan tekanan, meningkatkan tidur, meningkatkan fokus dan meningkatkan kesejahteraan mental secara keseluruhan. Panduan suara yang menenangkan dan antara muka mesra pengguna menjadikannya pilihan popular bagi individu yang ingin menggabungkan meditasi dan kesedaran ke dalam rutin harian mereka.

 4. BetterSleep: Sleep tracker

  BetterSleep: Sleep tracker

  BetterSleep: Sleep Tracker ialah aplikasi ang direka untuk membantu pengguna memantau dan meningkatkan kualiti tidur. Ia menjejaki kitaran tidur dan menawarkan cerapan tentang rehat malam anda. BetterSleep juga menyediakan analisis trend tidur terperinci dan cadangan untuk meningkatkan kualiti tidur.

 5. SnoreLab: Rakam Dengkuran Anda

  SnoreLab: Rakam Dengkuran Anda

  Jika dengkur membimbangkan anda, SnoreLab ialah pilihan yang sangat baik. Ia memantau dan merekodkan dengkuran anda pada waktu malam dan memberikan maklum balas tentang intensiti dan corak dengkuran. Aplikasi ini membantu anda mengambil langkah untuk mengurangkan atau menghapuskan dengkuran, yang boleh membawa kepada tidur yang lebih baik.

Cara Muat Turun Mesej Suara dari Telegram
Cara Muat Turun Mesej Suara dari Telegram

Telegram menawarkan pelbagai ciri, dan antaranya ialah keupayaan untuk menghantar mesej suara pada perbualan. Tetapi bagaimana jika anda mahu menyimpan mesej suara tersebut di luar aplikasi? Kami ada caranya. Baca juga cara mengosongkan kac Telegram pada peranti Android. Cara…

Cara Menambah Butang Hubungi di Instagram
Cara Menambah Butang Hubungi di Instagram

Permudahkan orang ramai menghubungi anda di Instagram dengan menambahkan butang Hubungi pada profil. Butang ini membantu pengikut atau pelanggan menghantar mesej kepada anda dengan cepat. Jika anda pemilik perniagaan, pencipta atau sesiapa sahaja yang ingin mudah diakses di I…

Aplikasi Pemakanan Terbaik pada Android untuk Gaya Hidup Sihat
Aplikasi Pemakanan Terbaik pada Android untuk Gaya Hidup Sihat

Mengekalkan gaya hidup sihat adalah sukar di apabila kita sibuk. Nasib baik, aplikasi pemakanan sedia membantu! Dengan pelbagai pilihan yang tersedia untuk pengguna Android, anda dapat memilih aplikasi yang sesuai dengan gaya hidup. Baca juga aplikasi penjejak tidur terbaik u…

Cara Menghantar Mesej kepada Berbilang Kenalan di WhatsApp
Cara Menghantar Mesej kepada Berbilang Kenalan di WhatsApp

WhatsApp adalah pilihan kita untuk komunikasi harian. WhatsApp membolehkan komunikasi segera dengan rakan dan rakan sekerja. Ramai orang bergelut untuk menghantar mesej kepada banyak kenalan sekaligus. Jangan risau! Artikel ini akan menunjukkan kepada anda cara untuk WhatsApp…