Cara Memuat Turun Gulungan Instagram Pada Android

Gulungan Instagram telah menarik perhatian dunia media sosial, memikat pengguna dengan video pendeknya. Tetapi bagaimana jika anda terjumpa gulungan yang ingin disimpan dan ditonton kemudian?

Malangnya, Instagram tidak menyediakan pilihan muat turun rasmi untuk gulungan. Walau bagaimanapun, jangan takut, kerana kami boleh membantu anda! Dalam catatan blog ini, kami akan menunjukkan cara memuat turun Gulungan Instagram pada peranti Android. Anda juga mungkin menyukai catatan blog kami mengenai cara untuk bersiaran langsung di Instagram.

Cara Memuat Turun Gulungan Instagram Pada Android

Untuk memuat turun Gulungan Instagram, anda memerlukan bantuan aplikasi pihak ketiga. Terdapat beberapa pilihan yang boleh dipercayai tersedia di Gedung Google Play yang boleh membantu anda. Salah satu aplikasi popular ialah “Download Video dari Instagram”.

 • Muat turun aplikasi Download Video dari Instagram di atas.
 • Buka aplikasi Instagram dan pilih Gulungan yang ingin di muat turun.
 • Di gulungan tersebut, ketik tiga (3) titik bertindih di sebelah bawah kanan.

 • Ketik Kami sedang mengalih-alihkan ciri kami!

 • Ketik Salin Pautan.

 • Buka aplikasi Download Video dari Instagram.
 • Ketik Paste Link.

 • Ketik Download.

 • Gulungan Instagram akan dimuat turun terus ke peranti Android anda.

Cara Muat Turun Gulung Instagram Melalui Rakaman Skrin

Pada telefon Android, anda boleh menggunakan perakam skrin yang tersedia di dalam peranti atau aplikasi pihak ketiga. Kemudian, buka Instagram dan mainkan gulungan yang ingin dimuat turun.

Apabila selesai, ketik butang berhenti untuk menghentikan rakaman. Rakaman skrin tersebut akan disimpan dalam galeri telefon anda.

 1. Instagram

  Instagram

  Aplikasi yang menawarkan perkongsian gambar dan video kepada pengguna-penggunanya. Anda boleh mengedit gambar dan video dengan menggunakan efek yang tersedia di dalam aplikasi ini.

Cara Melihat Siaran Instagram Tanpa Akaun & Secara Sah
Cara Melihat Siaran Instagram Tanpa Akaun & Secara Sah

Dalam era digital hari ini, Instagram telah menjadi hab untuk berkongsi foto, video dan momen indah dengan dunia. Walaupun kebanyakan pengguna mempunyai profil awam, mungkin ada kalanya anda ingin melihat siaran Instagram tanpa mempunyai akaun. Terdapat beberapa kaedah yang b…

Cara Mengaktifkan Gambar Profil Dinamik di Instagram
Cara Mengaktifkan Gambar Profil Dinamik di Instagram

Dalam era digital moden, platform media sosial, seperti Instagram sentiasa berusaha untuk memperkenalkan ciri yang segar dan menawan. Di antara inovasi ini, Gambar Profil Dinamik telah muncul sebagai sorotan yang menonjol. Berbeza dengan imej profil statik masa lalu, gambar p…

Cara Cari Bunyi Sohor Kini di TikTok
Cara Cari Bunyi Sohor Kini di TikTok

Dalam dunia di mana muzik dan media sosial bertembung, TikTok telah muncul sebagai platform terbaik untuk menemui lagu baharu dan mengeluarkan kreativiti anda. Sama ada anda seorang TikToker yang berpengalaman atau baru bermula, ada satu perkara yang tidak boleh abaikan ̵…