Permainan Tersembunyi (Stealth) Terbaik Di Android yang Anda Perlu Mainkan

Adakah anda peminat genre stealth? Adakah anda merasa seronok menyelinap, mengelakkan penge sanan dan menyelesaikan misi rahsia?

Jika ya, maka anda bertuah kerana dunia permainan mudah alih mempunyai beberapa permainan tersembunyi yang hebat untuk ditawarkan. Dalam catatan blog ini, kami akan meneroka permainan stealth terbaik yang tersedia pada Android. Anda juga mungkin akan menyukai permainan detektif terbaik di Android yang pernah kami kongsikan sebelum ini.

 1. Assassin’s Creed Rebellion

  Assassin’s Creed Rebellion

  Dalam sekuel Assassin’s Creed ini, anda bermain sebagai pembunuh upahan di Sepanyol zaman pertengahan untuk menentang Templar serta konspirasi mereka. Selesaikan pelbagai misi seperti hapuskan lawan dan curi objek, laksanakan tugas secara halus atau bunuh pengawal dan musuh.

 2. Card Thief

  Card Thief

  Card Thief ialah aplikasi Android yang menjadikan anda pencuri yang mahir. Dalam pengembaraan berasaskan kad ini, anda akan melalui dunia yang gelap dan misteri, merancang langkah untuk mengelak pengawal, perangkap dan mencuri harta berharga.

 3. Hello Neighbor

  Hello Neighbor

  Hello Neighbor ialah aplikasi yang membenamkan anda dalam pengalaman seram yang menegangkan dan mendebarkan. Sebagai pemain, anda mendapati diri anda curiga dengan kelakuan aneh jiran dan memutuskan untuk menyiasat rumah mereka. Objektif anda adalah untuk mendedahkan rahsia yang tersembunyi sambil mengelakkan dikesan oleh jiran yang sentiasa berjaga-jaga.

 4. République

  République

  République ialah aplikasi yang menawarkan pengalaman tindakan tersembunyi yang unik dan mengasyikkan. Dalam permainan ini, anda membantu seorang wanita muda bernama Hope semasa dia cuba melarikan diri daripada rejim totalitarian. Anda membimbing Hope melalui rangkaian kamera pengawasan dan menyelesaikan teka-teki untuk membantunya mengelak ditangkap oleh pengawal. Permainan ini menggabungkan unsur senyap, strategi dan penceritaan yang didorong oleh naratif yang menarik.

 5. Stealth Master: Assassin Ninja

  Stealth Master: Assassin Ninja

  Master Stealth: Assassin Ninja meletakkan anda dalam kedudukan seorang pembunuh ninja yang mahir. Sebagai pemain, anda melalui tahap mencabar yang dipenuhi dengan musuh, perangkap dan halangan. Objektif anda adalah untuk menghapuskan sasaran secara senyap dan menyelesaikan misi tanpa dikesan. Tingkatkan kemahiran ninja, buka kunci senjata baharu dan uji kehebatan senyap dalam pengembaraan ninja yang ketagih dan memacu adrenalin ini.

Permainan VR Terbaik Untuk Android Yang Anda Akan Nikmati
Permainan VR Terbaik Untuk Android Yang Anda Akan Nikmati

Permainan VR, atau permainan Realiti Maya, ialah permainan video yang direka untuk dimainkan dalam persekitaran realiti maya. Permainan ini memanfaatkan teknologi VR untuk membenamkan pemain dalam dunia tiga dimensi yang dijana komputer di mana mereka boleh berinteraksi denga…