Permainan RTS Terbaik untuk Android yang Patut Anda Mainkan

Permainan RTS ialah salah satu genre permainan video yang menarik. Permainan ini memerlukan pemikiran pantas, perancangan strategik dan kemahiran pengurusan masa yang cemerlang. Keseronokan memimpin tentera, membina empayar sendiri dan bertempur dengan musuh dalam masa nyata adalah pengalaman yang tiada tandingan yang mesti dicuba oleh setiap pemain. Dengan kemajuan pesat dalam teknologi permainan mudah alih, kini terdapat banyak permainan RTS tersedia pada Android yang boleh dimainkan.

 1. Plague Inc.

  Plague Inc.

  Dalam Plague Inc. pemain mesti gabungkan strategi dan kemahiran untuk mencipta wabak yang mampu memusnahkan manusia, mencapai keseimbangan sempurna antara virulensi dan maut sebelum mencari penawar.
  Grafik direka dengan sangat baik dan membolehkan pemain mengikuti transformasi ancaman kerana ia memperoleh rintangan dan mengembangkan gejala baharu.

 2. Clash of Clans

  Clash of Clans

  Clash of Clans ialah permainan pertempuran strategik epik, di mana anda mesti memimpin puak anda menuju kemenangan. Bina bandar dengan pertahanan terbaik, naik taraf tentera dan bertarung dengan beribu-ribu pemain lain dalam talian.

 3. The Battle of Polytopia

  The Battle of Polytopia

  Uji kreativiti anda, rancang kekuatan dan strategi dalam permainan ini yang menggabungkan unsur Minecraft dengan permainan pertahanan menara. Bina bandar anda secara strategik,kembangkan empayar anda dan latih tentera untuk menguasai keseluruhan peta.

 4. Art of War 3: RTS strategi PvP

  Art of War 3: RTS strategi PvP

  Art of War 3: RTS strategi PvP ialah permainan yang menawarkan pengalaman permainan strategi masa nyata. Dalam permainan, pemain boleh membina dan memerintah tentera, terlibat dalam pertempuran dengan pemain lain dalam mod PvP dan menyelesaikan misi pemain tunggal yang mencabar. Pemain juga boleh menyertai pakatan, kejohanan dan memperoleh ganjaran untuk kemenangan mereka.

 5. Company of Heroes

  Company of Heroes

  Company of Heroes ialah permainan strategi masa nyata yang berlatarkan Perang Dunia II. Pemain mengawal pasukan Bersekutu atau Paksi dan mesti mengarahkan unit mereka secara strategik untuk mengumpul mata,sumber dan mengalahkan musuh mereka.

Permainan VR Terbaik Untuk Android Yang Anda Akan Nikmati
Permainan VR Terbaik Untuk Android Yang Anda Akan Nikmati

Permainan VR, atau permainan Realiti Maya, ialah permainan video yang direka untuk dimainkan dalam persekitaran realiti maya. Permainan ini memanfaatkan teknologi VR untuk membenamkan pemain dalam dunia tiga dimensi yang dijana komputer di mana mereka boleh berinteraksi denga…