Permainan Taikun Terbaik Untuk Android Yang Patut Anda Mainkan

Jika anda penggemar permainan simulasi yang membenarkan pemainnya membina dan menguruskan empayar sendiri, maka permainan taikun adalah pilihan yang baik. Di dalam artikel kali ini, kami ada beberapa permainan taikun terbaik yang boleh dimainkan pada peranti Android anda. Sama ada anda ingin menguruskan taman tema, restoran, atau penjara, permainan-permainan ini akan memberikan peluang untuk merasai sensasi menjadi seorang usahawan taikun.

 1. Pocket City

  Pocket City

  Pocket City adalah sebuah permainan simulasi bandar. Di dalam permainan ini, anda berfungsi sebagai ketua bandar yang perlu membina dan menguruskan bandar sendiri. Anda akan berurusan untuk pembinaan jalan, bangunan, dan kemudahan awam untuk menarik lebih ramai penduduk ke bandar anda. Selain itu, anda perlu memastikan pembangunan bandar berjalan lancar dan penduduk gembira dengan memenuhi keperluan mereka seperti air bersih, udara bersih, dan hiburan.

 2. The Battle of Polytopia

  The Battle of Polytopia

  The Battle of Polytopia adalah sebuah permainan strategi. Dalam permainan ini, anda perlu memimpin sebuah empayar dan bertarung dengan empayar-empayar lain untuk menguasai dunia. Anda perlu menguruskan sumber daya dan tentera untuk menyerang dan mempertahankan wilayah dari serangan musuh. Selain itu, anda boleh memilih untuk bermain secara solo atau dengan pemain lain dalam mod multiplayer.

 3. Hotel Empire Tycoon-Idle Game

  Hotel Empire Tycoon-Idle Game

  Hotel Empire Tycoon adalah sebuah permainan simulasi pengurusan hotel. Dalam permainan ini, anda berfungsi sebagai ketua hotel yang perlu membina dan menguruskan hotel anda sendiri. Anda perlu menguruskan pembangunan bilik, restoran, dan kemudahan lain untuk menarik lebih ramai tetamu ke hotel. Selain itu, anda perlu memastikan hotel berjalan lancar dan tetamu gembira dengan memenuhi keperluan mereka seperti makanan yang enak, servis yang baik, dan kemudahan yang lengkap.

 4. Idle Miner Tycoon: Gold & Cash

  Idle Miner Tycoon: Gold & Cash

  Uruskan lombong besar dan lakukan segala-galanya untuk meningkatkan keuntungan serta mengembangkan perlombongan emas anda. Terokai lombong untuk cari emas, ekstrak dan hantar ke gudang untuk menjualnya kemudian. Wang yang anda peroleh boleh digunakan untuk beli peningkatan atau upah pekerja.

 5. Prison Empire Tycoon-Idle Game

  Prison Empire Tycoon-Idle Game

  Prison Empire Tycoon adalah sebuah permainan simulasi pengurusan penjara. Dalam permainan ini, anda berfungsi sebagai ketua penjara yang perlu membina dan menguruskan penjara sendiri. Anda perlu menguruskan pembangunan sel, kemudahan keselamatan dan keselesaan, dan keperluan para banduan yang dijaga. Selain itu, anda perlu memastikan bahawa operasi penjara berjalan lancar dan memenuhi semua peraturan dan undang-undang yang berkaitan dengan pengurusan penjara.

Permainan VR Terbaik Untuk Android Yang Anda Akan Nikmati
Permainan VR Terbaik Untuk Android Yang Anda Akan Nikmati

Permainan VR, atau permainan Realiti Maya, ialah permainan video yang direka untuk dimainkan dalam persekitaran realiti maya. Permainan ini memanfaatkan teknologi VR untuk membenamkan pemain dalam dunia tiga dimensi yang dijana komputer di mana mereka boleh berinteraksi denga…