Aplikasi Pengekodan Terbaik Untuk Android yang Patut Anda Muat Turun

Adakah anda mempunyai telefon pintar? Mengapa tidak menggunakannya untuk sesuatu yang produktif seperti belajar kod?

Jika anda berminat dalam pengekodan atau sedang belajar kejuruteraan sains komputer, ada berita baik untuk anda. Kini, aplikasi pengekodan dapat diakses hanya melalui telefon pintar!

 1. Sololearn: Learn to Code

  Sololearn: Learn to Code

  SoloLearn ialah pilihan ideal untuk pemula dan profesional. Aplikasi ini sesuai untuk anda yang mahu mula belajar kod dan meningkatkan kemahiran. Aplikasi ini menawarkan kursus dalam bahasa yang berbeza seperti Python, R, SQL, C++, Java, dll. Selain itu, terdapat ciri lain yang boleh membantu anda menjadi seorang saintis data, pembangun web dan pembangun timbunan penuh.

 2. Learn Coding/Programming: Mimo

  Learn Coding/Programming: Mimo

  Mimo merupakan pilihan yang baik untuk aplikasi pengekodan jika anda ingin mempelajari Python, SQL atau pembangunan web. Aplikasi ini mengandungi konsep utama yang direka dengan baik dan contoh yang mudah difahami. Anda boleh berlatih dan menjalankan kod di dalam aplikasi sahaja. Bahagian yang terbaik ialah anda juga boleh mendapatkan sijil apabila berjaya menamatkan kursus.

 3. ScratchJr

  ScratchJr

  ScratchJr direka untuk kanak-kanak dan ianya sesuai untuk umur 6-16 tahun. Aplikasi ini membolehkan kanak-kanak mencipta cerita dan permainan mereka sendiri melalui pengekodan. Ia juga menawarkan kemahiran menyelesaikan masalah sepadan dengan perkembangan kognitif, peribadi, sosial dan emosi kanak-kanak dengan mudah.

 4. DataCamp: Learn Data Science

  DataCamp: Learn Data Science

  DataCamp ialah salah satu aplikasi pengekodan terbaik untuk mempelajari asas Python, R, SQL, Sains Data, Pembelajaran Mesin dan Visualisasi. Terdapat latihan praktikal dan kursus yang memastikan anda bersedia untuk cabaran pengekodan dan projek yang ditawarkan oleh platform.

 5. Programming Hub: Belajar Code

  Programming Hub: Belajar Code

  Programming Hub menawarkan kursus tentang semua bahasa pengekodan, kejuruteraan perisian dan pembangunan aplikasi. Aplikasi ini menawarkan beberapa kursus percuma tetapi jika anda mahukan akses seumur hidup, anda perlu membayar $30 untuk 100+ kursus dan pensijilan.

Cara Berkongsi Cerita Instagram ke Cerita Anda
Cara Berkongsi Cerita Instagram ke Cerita Anda

Instagram telah menjadi platform yang sangat popular untuk berkongsi cerita, sama ada anekdot peribadi atau kisah kejayaan dan inspirasi. Cerita Instagram ialah cara terbaik untuk berkongsi kehidupan anda dan berhubung dengan orang lain. Walau bagaimanapun, kadangkala anda mu…

Permainan Lego Terbaik Untuk Android Yang Anda Patut Mainkan
Permainan Lego Terbaik Untuk Android Yang Anda Patut Mainkan

Adakah anda peminat Lego dan mencari beberapa permainan hebat untuk dimainkan pada peranti Android anda? Tidak perlu cari lebih jauh! Kali ini, kami akan memperkenalkan beberapa permainan Lego terbaik yang harus anda cuba. Dari membina dunia Lego maya anda sendiri hingga memu…

Cara Mematikan Pemberitahuan TikTok Pada Android
Cara Mematikan Pemberitahuan TikTok Pada Android

Anda mungkin mendapat banyak pemberitahuan daripada TikTok pada telefon anda yang boleh menjengkelkan atau mengganggu, terutamanya jika anda sering membuat siaran di aplikasi tersebut. Terdapat cara untuk mematikan pemberitahuan ini dan kami akan kongikan caranya. Cara Memati…