Aplikasi Pengekodan Terbaik Untuk Android yang Patut Anda Muat Turun

Adakah anda mempunyai telefon pintar? Mengapa tidak menggunakannya untuk sesuatu yang produktif seperti belajar kod?

Jika anda berminat dalam pengekodan atau sedang belajar kejuruteraan sains komputer, ada berita baik untuk anda. Kini, aplikasi pengekodan dapat diakses hanya melalui telefon pintar!

 1. Sololearn: Learn to Code

  Sololearn: Learn to Code

  SoloLearn ialah pilihan ideal untuk pemula dan profesional. Aplikasi ini sesuai untuk anda yang mahu mula belajar kod dan meningkatkan kemahiran. Aplikasi ini menawarkan kursus dalam bahasa yang berbeza seperti Python, R, SQL, C++, Java, dll. Selain itu, terdapat ciri lain yang boleh membantu anda menjadi seorang saintis data, pembangun web dan pembangun timbunan penuh.

 2. Learn Coding/Programming: Mimo

  Learn Coding/Programming: Mimo

  Mimo merupakan pilihan yang baik untuk aplikasi pengekodan jika anda ingin mempelajari Python, SQL atau pembangunan web. Aplikasi ini mengandungi konsep utama yang direka dengan baik dan contoh yang mudah difahami. Anda boleh berlatih dan menjalankan kod di dalam aplikasi sahaja. Bahagian yang terbaik ialah anda juga boleh mendapatkan sijil apabila berjaya menamatkan kursus.

 3. ScratchJr

  ScratchJr

  ScratchJr direka untuk kanak-kanak dan ianya sesuai untuk umur 6-16 tahun. Aplikasi ini membolehkan kanak-kanak mencipta cerita dan permainan mereka sendiri melalui pengekodan. Ia juga menawarkan kemahiran menyelesaikan masalah sepadan dengan perkembangan kognitif, peribadi, sosial dan emosi kanak-kanak dengan mudah.

 4. DataCamp: Learn Data Science

  DataCamp: Learn Data Science

  DataCamp ialah salah satu aplikasi pengekodan terbaik untuk mempelajari asas Python, R, SQL, Sains Data, Pembelajaran Mesin dan Visualisasi. Terdapat latihan praktikal dan kursus yang memastikan anda bersedia untuk cabaran pengekodan dan projek yang ditawarkan oleh platform.

 5. Programming Hub: Belajar Code

  Programming Hub: Belajar Code

  Programming Hub menawarkan kursus tentang semua bahasa pengekodan, kejuruteraan perisian dan pembangunan aplikasi. Aplikasi ini menawarkan beberapa kursus percuma tetapi jika anda mahukan akses seumur hidup, anda perlu membayar $30 untuk 100+ kursus dan pensijilan.

Aplikasi Invois Percuma Terbaik Untuk Perniagaan Kecil
Aplikasi Invois Percuma Terbaik Untuk Perniagaan Kecil

Penggunaan aplikasi invois percuma adalah suatu keperluan bagi perniagaan kecil. Aplikasi-aplikasi ini dapat membantu pemilik perniagaan menguruskan invois mereka dengan lebih efisien. Dalam artikel ini, kami akan meneroka beberapa aplikasi invois percuma terbaik untuk pernia…

Cara Semak Sejarah Log Masuk Telegram Pada Android
Cara Semak Sejarah Log Masuk Telegram Pada Android

Telegram, aplikasi pemesejan popular, menawarkan ciri berharga yang membolehkan anda memantau keselamatan akaun dengan menyemak sejarah log masuk. Menyedari siapa yang telah mengakses akaun Telegram boleh membantu anda mengesan sebarang aktiviti yang tidak dibenarkan dan meng…

Cara Merepot Seseorang di Telegram
Cara Merepot Seseorang di Telegram

Ciri keselamatan yang ditawarkan oleh Telegram menjadikannya salah satu daripada aplikasi pemesejan yang popular. Telegram mewujudkan persekitaran yang selamat dan menyeronokkan, namun mungkin terdapat  segelintir individu menyiarkan kandungan yang tidak wajar. Untuk mengekal…

Aplikasi Penjejak Kitaran Haid Terbaik untuk Pengguna Android
Aplikasi Penjejak Kitaran Haid Terbaik untuk Pengguna Android

Bagi kebanyakan individu, menjejaki kitaran haid adalah penting untuk memahami badan mereka, merancang untuk hamil, atau sekadar bersedia untuk kitaran bulanan. Terima kasih kepada dunia aplikasi mudah alih yang sentiasa berkembang, pengguna Android kini mempunyai akses kepad…