Cara Untuk Memulihkan Akaun Instagram Yang Dilumpuhkan

Instagram ialah salah satu platform media sosial paling popular di dunia, dan kehilangan akses kepada akaun boleh menjadi mimpi ngeri bagi ramai pengguna. Kehilangan gambar dan video yang diambil selama bertahun-tahun amatlah menyedihkan. Oleh itu, kami akan ajarkan cara untuk memulihkan akaun Instagram anda yang telah dilumpuhkan.

Mengapa Akaun Instagram Saya Dilumpuhkan?

Terdapat banyak sebab mengapa akaun Instagram dilumpuhkan, dan selalunya moderator akan menyerang tanpa sebarang amaran. Anda akan tahu bahawa akaun telah dilumpuhkan kerana mesej pop timbul akan memberitahu apabila anda cuba log masuk.

Terdapat beberapa sebab kenapa akaun anda dilumpuhkan seperti:

  • Secara amnya, aktiviti haram, ucapan kebencian, kandungan kebogelan dan keganasan grafik adalah tidak dibenarkan.
  • Penggunaan aplikasi pihak ketiga juga dilarang dan akan menyebabkan akaun anda dilumpuhkan.

Cara Untuk Memulihkan Akaun Instagram Yang Dilumpuhkan

Apabila anda mendapat mesej akaun dilumpuhkan, perkara pertama yang perlu dibuat ialah tekan  Ketahui Lebih Lanjut. Lakukan semua langkah-langkah yang diminta. Perlu diingat  bahawa akaun Instagram anda hanya akan pulih jika anda berjaya melepasi proses rayuan.

Satu lagi cara untuk membuat rayuan ialah di halaman hubungan rasmi ini. Isikan maklumat yang diperlukan dan tekan Hantar untuk pihak Instagram menyemak kes anda. Elakkan meminta maaf, kerana ini menunjukkan anda bersalah. Anda mungkin diminta untuk menghantar swafoto sebagai pengesahan di dalam proses ini.

Inilah dua (2) cara yang dapat dilakukan untuk memulihkan akaun Instagram anda yang telah dilumpuhkan. Pastikan anda tidak mengulangi kesilapan yang sama jika berjaya memulihkan akaun Instagram anda.

  1. Instagram

    Instagram

    Aplikasi yang menawarkan perkongsian gambar dan video kepada pengguna-penggunanya. Anda boleh mengedit gambar dan video dengan menggunakan efek yang tersedia di dalam aplikasi ini.

Cara Untuk Memulihkan Akaun Instagram Yang Dilumpuhkan
Cara Untuk Memulihkan Akaun Instagram Yang Dilumpuhkan

Instagram ialah salah satu platform media sosial paling popular di dunia, dan kehilangan akses kepada akaun boleh menjadi mimpi ngeri bagi ramai pengguna. Kehilangan gambar dan video yang diambil selama bertahun-tahun amatlah menyedihkan. Oleh itu, kami akan ajarkan cara untu…

Cara Menyekat Dan Nyahsekat Pengguna Di TikTok
Cara Menyekat Dan Nyahsekat Pengguna Di TikTok

TikTok ialah salah satu aplikasi media sosial yang paling popular dan paling pesat berkembang di seluruh dunia. TikTok juga merupakan platform yang hebat untuk berkongsi video yang bermakna atau menunjukkan gaya hidup anda. Apabila anda kerap menggunakan aplikasi ini, anda mu…

Pek Pelekat WhatsApp Terbaik Yang Perlu Anda Muat Turun
Pek Pelekat WhatsApp Terbaik Yang Perlu Anda Muat Turun

WhatsApp ialah aplikasi pemesejan paling popular di kebanyakan negara di dunia dengan lebih 1.3 bilion pengguna aktif. WhatsApp telah melancarkan ciri baharu yang dipanggil pelekat WhatsApp. Walaupun WhatsApp menyertakan beberapa pek pelekat untuk dimuat turun dari dalam What…