Aplikasi Terbaik Untuk Menyembunyikan Aplikasi Lain Pada Peranti Android

Pada masa kini, kita melakukan pelbagai benda di telefon pintar seperti bermain permainan, menonton filem, mengambil gambar dan menyunting video. Namun, ada kalanya kandungan sensitif dan data peribadi perlu diletakkan di suatu tempat yang lebih selamat dan privasi.

Oleh itu, kali ini kami ingin kongsikan 5 aplikasi yang boleh anda muat turun untuk menyembunyikan aplikasi lain di perati Android anda.

 1. Penyorok App - sembunyikan apl

  Penyorok App – sembunyikan apl

  Penyorok App ialah aplikasi terbaik untuk menyembunyikan aplikasi lain di Google Play, terutamanya untuk WhatsApp, Instagram dan Facebook Messenger. Penyorok App juga merupakan pengklon aplikasi yang sangat baik untuk anda mengakses berbilang akaun daripada satu peranti. Aplikasi ini juga boleh menyembunyikan foto dan video dan menyembunyikan Penyorok App itu sendiri dengan menukar dirinya menjadi Kalkulator.

 2. Notepad Vault-AppHider

  Notepad Vault-AppHider

  Notepad Vault boleh membantu anda menyembunyikan sebarang aplikasi. Anda boleh membuka aplikasi tersembunyi dalam Notepad Vault atau antara muka telefon anda. Notepad Vault juga menyediakan fungsi gambar tersembunyi di mana gambar anda akan diimport ke galeri yang tidak dapat dilihat oleh orang lain. Anda boleh menyemak imbas gambar yang dilindungi dalam galeri hider.

 3. Nova Launcher

  Nova Launcher

  Nova Launcher ialah pelancar pihak ketiga untuk peranti Android. Aplikasi ini mempunyai penggantian skrin utama yang boleh disesuaikan mengikut kehendak anda. Aplikasi ini juga mempunyai keupayaan untuk menukar ikon, reka letak, animasi dan banyak lagi.

 4. Private Zone - AppLock, Video

  Private Zone – AppLock, Video

  Private Zone membenarkan pengguna mengunci Facebook, WhatsApp, Snapchat, Messenger, galeri dan aplikasi penting lain. Gunakan fungsi Smart Applock untuk mengunci aplikasi dan melindungi privasi dengan kata laluan, corak, kunci cap jari. Lindungi maklumat peribadi anda dengan menyembunyikan foto & video dan fail penting dalam zon peribadi.

 5. Vault - sembunyikan foto

  Vault – sembunyikan foto

  Vault ialah aplikasi mudah alih yang direka untuk menyembunyikan foto peribadi dan video pada telefon anda. Pengguna dapat melindungi privasi telefon pintar sambil menikmati Kunci Aplikasi, Penanda Halaman Peribadi, Penyemak Imbas Inkognito, Sandaran Awan dan banyak lagi ciri berguna yang lain secara percuma!

Cara Melihat Siaran Instagram Tanpa Akaun & Secara Sah
Cara Melihat Siaran Instagram Tanpa Akaun & Secara Sah

Dalam era digital hari ini, Instagram telah menjadi hab untuk berkongsi foto, video dan momen indah dengan dunia. Walaupun kebanyakan pengguna mempunyai profil awam, mungkin ada kalanya anda ingin melihat siaran Instagram tanpa mempunyai akaun. Terdapat beberapa kaedah yang b…

Cara Mengaktifkan Gambar Profil Dinamik di Instagram
Cara Mengaktifkan Gambar Profil Dinamik di Instagram

Dalam era digital moden, platform media sosial, seperti Instagram sentiasa berusaha untuk memperkenalkan ciri yang segar dan menawan. Di antara inovasi ini, Gambar Profil Dinamik telah muncul sebagai sorotan yang menonjol. Berbeza dengan imej profil statik masa lalu, gambar p…

Cara Cari Bunyi Sohor Kini di TikTok
Cara Cari Bunyi Sohor Kini di TikTok

Dalam dunia di mana muzik dan media sosial bertembung, TikTok telah muncul sebagai platform terbaik untuk menemui lagu baharu dan mengeluarkan kreativiti anda. Sama ada anda seorang TikToker yang berpengalaman atau baru bermula, ada satu perkara yang tidak boleh abaikan ̵…